Print Options:

Pečené fazole se zeleninou v rajčatové omáčce

Množství2 porceCelkový čas1 hodina 30 minut

 400 g konzervovaných červených fazolí
 2 menší mrkve
 2 petržele
 kousek celeru
 1 větší žlutá cibule
 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
 koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)
 špetka himalájské soli
 1 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
 čekankový sirup na dochucení
1

Fazole důkladně propláchněte.

2

Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.

3

Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

4

Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.

5

Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.

6

K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.

7

Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.

Nutrition Facts

porce 2