Pečená růžičková kapusta jako svačina i příloha

Hledáte způsob, jak připravit zeleninovou přílohu, která nezůstane ležet na talíři? Zkuste směs pečené zeleniny s javorovým sirupem a kořením.

Množství3 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

 200 g růžičkové kapusty
 150 g květáku
 150 g mrkve
 1 lžíce za studena lisovaného extra panenského olivového oleje
 1 lžíce javorového sirupu
 ½ lžičky chilli vloček
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Kapustičky očistěte a podélně rozkrojte napůl.

3

Květák rozdělte na růžičky.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně silné plátky.

5

Kapustičky, květák i mrkev pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

6

Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.

7

Upečené je posypte chilli vločkami a zlehka přelijte javorovým sirupem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g růžičkové kapusty
 150 g květáku
 150 g mrkve
 1 lžíce za studena lisovaného extra panenského olivového oleje
 1 lžíce javorového sirupu
 ½ lžičky chilli vloček
 špetka himalájské soli
 špetka pepře

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Kapustičky očistěte a podélně rozkrojte napůl.

3

Květák rozdělte na růžičky.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně silné plátky.

5

Kapustičky, květák i mrkev pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

6

Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.

7

Upečené je posypte chilli vločkami a zlehka přelijte javorovým sirupem.

Pečená růžičková kapusta jako svačina i příloha
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.