Print Options:

Pečená růžičková kapusta jako svačina i příloha

Množství3 porceCelkový čas35 minut

 200 g růžičkové kapusty
 150 g květáku
 150 g mrkve
 1 lžíce za studena lisovaného extra panenského olivového oleje
 1 lžíce javorového sirupu
 ½ lžičky chilli vloček
 špetka himalájské soli
 špetka pepře
1

Troubu předehřejte na 200 °C.

2

Kapustičky očistěte a podélně rozkrojte napůl.

3

Květák rozdělte na růžičky.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně silné plátky.

5

Kapustičky, květák i mrkev pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

6

Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.

7

Upečené je posypte chilli vločkami a zlehka přelijte javorovým sirupem.

Nutrition Facts

porce 3