Bezhladoveni.cz

Pečená řepa s bylinkami a hummusem

Vstupte do jara plní sil a energie s lehkým a výživným jídelníčkem bohatým na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Červená řepa, čerstvé bylinky a domácí hummus v něm rozhodně nesmí chybět.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 červená řepa
 šalotka
 mrkev
 petržel
 ¼ květákové hlavy
 pár snítek čerstvého rozmarýnu
 pár snítek čerstvého tymiánu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kusy.

2

Šalotku oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

3

Mrkev i petržel oškrábejte a nakrájejte na větší kusy.

4

Květák rozdělte na růžičky.

5

Zeleninu zakápněte olejem, promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami, osolte, opepřete a dejte na hodinu do lednice.

6

Poté přendejte zeleninu na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 červená řepa
 šalotka
 mrkev
 petržel
 ¼ květákové hlavy
 pár snítek čerstvého rozmarýnu
 pár snítek čerstvého tymiánu

Postup

1

Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kusy.

2

Šalotku oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

3

Mrkev i petržel oškrábejte a nakrájejte na větší kusy.

4

Květák rozdělte na růžičky.

5

Zeleninu zakápněte olejem, promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami, osolte, opepřete a dejte na hodinu do lednice.

6

Poté přendejte zeleninu na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut.

Pečená řepa s bylinkami a hummusem

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama