Pečená řepa s bylinkami a hummusem

Vstupte do jara plní sil a energie s lehkým a výživným jídelníčkem bohatým na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Červená řepa, čerstvé bylinky a domácí hummus v něm rozhodně nesmí chybět.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 červená řepa
 šalotka
 mrkev
 petržel
 ¼ květákové hlavy
 pár snítek čerstvého rozmarýnu
 pár snítek čerstvého tymiánu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě pod jednou pokličkou

  • 111 zdravých a originálních receptů
  • Přes 80 vegetariánských receptů, které budou milovat i masožravci
  • 224 stran tipů pro nejzdravější vaření
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kusy.

2

Šalotku oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

3

Mrkev i petržel oškrábejte a nakrájejte na větší kusy.

4

Květák rozdělte na růžičky.

5

Zeleninu zakápněte olejem, promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami, osolte, opepřete a dejte na hodinu do lednice.

6

Poté přendejte zeleninu na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 červená řepa
 šalotka
 mrkev
 petržel
 ¼ květákové hlavy
 pár snítek čerstvého rozmarýnu
 pár snítek čerstvého tymiánu

Postup

1

Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kusy.

2

Šalotku oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

3

Mrkev i petržel oškrábejte a nakrájejte na větší kusy.

4

Květák rozdělte na růžičky.

5

Zeleninu zakápněte olejem, promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami, osolte, opepřete a dejte na hodinu do lednice.

6

Poté přendejte zeleninu na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut.

Pečená řepa s bylinkami a hummusem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít