Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

Čím vyšperkovat nedělní tabuli a potěšit blízké? Třeba čerstvě upečenou domácí bábovkou s vůní ořechů. Přihoďte k nim mrkve, pohankovou mouku a pár dalších ingrediencí… Výsledek vás mile překvapí.

Množství
Čas přípravy2 hodinČas vaření45 minutCelkový čas2 hodin 45 minut

Ingredience

 ½ lžičky sody bikarbony (jedlé sody)
 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
 2 velké mrkve
 300 ml mandlového mléka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Vlašské ořechy rozemelte na moučku.

3

Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.

4

Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.

5

Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ lžičky sody bikarbony (jedlé sody)
 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
 2 velké mrkve
 300 ml mandlového mléka

Postup

1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Vlašské ořechy rozemelte na moučku.

3

Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.

4

Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.

5

Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít