Print Options:

Nejlepší ořechová bábovka? S mrkví a semínky

MnožstvíČas přípravy2 hodinČas vaření45 minutCelkový čas2 hodin 45 minut

 200 g bio pohankové mouky
 ½ lžičky sody bikarbony (jedlé sody)
 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů
 1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce vody
 100 g vlašských ořechů
 100 g datlové pasty
 2 velké mrkve
 300 ml mandlového mléka
 50 ml bio kokosového oleje
1

Lněná semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Vlašské ořechy rozemelte na moučku.

3

Mrkve oškrábejte a nastrouhejte najemno.

4

Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience, poté k nim přilijte mokré (včetně lněného gelu). Vše společně promíchejte.

5

Těsto na bábovku nalijte do silikonové či nepřilnavé formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 40-45 minut. Doba pečení závisí na typu trouby.

Nutrition Facts

porce 16