Vláčný cuketový perník na plech

Máte doma cuketu navíc? Šup s ní do perníku. Chuť moučníku nezkazí, naopak mu propůjčí vláčnou a kyprou texturu. Ideální způsob, jak zvýšit příjem vlákniny a zeleniny v jídelníčku.

Množství
Celkový čas50 minut

Ingredience

 menší cuketa
 2 hrnky mandlového mléka
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.

3

Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.

4

Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 menší cuketa
 2 hrnky mandlového mléka
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)

Postup

1

Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.

3

Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.

4

Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.

Vláčný cuketový perník na plech
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít