Vláčný cuketový perník na plech

Máte doma cuketu navíc? Šup s ní do perníku. Chuť moučníku nezkazí, naopak mu propůjčí vláčnou a kyprou texturu. Ideální způsob, jak zvýšit příjem vlákniny a zeleniny v jídelníčku.

Množství15 porce
Celkový čas50 minut

Ingredience

 2 hrnky pohankové mouky
 hrnek mandlové mouky
 menší cuketa
 2 hrnky mandlového mléka
 ¾ hrnku kokosového oleje
 ½ hrnku datlové pasty
 4 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
 špetka himalájské soli

Postup

1

Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.

3

Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.

4

Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 hrnky pohankové mouky
 hrnek mandlové mouky
 menší cuketa
 2 hrnky mandlového mléka
 ¾ hrnku kokosového oleje
 ½ hrnku datlové pasty
 4 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
 špetka himalájské soli
Vláčný cuketový perník na plech
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.