Vláčný cuketový perník na plech

Máte doma cuketu navíc? Šup s ní do perníku. Chuť moučníku nezkazí, naopak mu propůjčí vláčnou a kyprou texturu. Ideální způsob, jak zvýšit příjem vlákniny a zeleniny v jídelníčku.

Množství
Celkový čas50 minut

Ingredience

 2 hrnky pohankové mouky
 hrnek mandlové mouky
 menší cuketa
 2 hrnky mandlového mléka
 ¾ hrnku kokosového oleje
 ½ hrnku datlové pasty
 4 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
 špetka himalájské soli

Postup

1

Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.

3

Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.

4

Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 hrnky pohankové mouky
 hrnek mandlové mouky
 menší cuketa
 2 hrnky mandlového mléka
 ¾ hrnku kokosového oleje
 ½ hrnku datlové pasty
 4 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
 špetka himalájské soli

Postup

1

Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.

2

V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.

3

Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.

4

Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.

Vláčný cuketový perník na plech
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.