Lahodný mrkvový chlebík s mandlemi a vlašáky

Jaro volá po odlehčení jídelníčku. Náš zdraví prospěšný mrkvovo-jablečný chlebík plný vlákniny, vitaminů a minerálních látek do něj skvěle zapadá.

Množství
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 200 g mandlí
 2 velké mrkve
 sladší jablko
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžíce jablečného octa
 250 ml mandlového mléka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.

2

Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.

3

V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.

4

Mokré ingredience vmíchejte do suchých.

5

Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

6

Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g mandlí
 2 velké mrkve
 sladší jablko
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžíce jablečného octa
 250 ml mandlového mléka

Postup

1

Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.

2

Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.

3

V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.

4

Mokré ingredience vmíchejte do suchých.

5

Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

6

Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.

Lahodný mrkvový chlebík s mandlemi a vlašáky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít