Print Options:

Lahodný mrkvový chlebík s mandlemi a vlašáky

MnožstvíCelkový čas1 hodina

 300 g pohankové mouky
 200 g vlašských ořechů
 200 g mandlí
 2 velké mrkve
 sladší jablko
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžíce jablečného octa
 250 ml mandlového mléka
 150 ml čekankového sirupu
 100 ml avokádového oleje
 špetka mleté skořice
 špetka himalájské soli
1

Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.

2

Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.

3

V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.

4

Mokré ingredience vmíchejte do suchých.

5

Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.

6

Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.

Nutrition Facts

porce 10