Domácí chléb plný vlákniny a vitaminů

Pečivo, po kterém zhubnete? S plátkem domácího lněného chleba bez kynutí je redukce váhy zaručena. Jeho pravidelná konzumace přispěje ke správnému zažívání a pevnému zdraví. Za vším stojí omega-3 mastné kyseliny, vláknina a lignany (rostlinný estrogen a antioxidant).

Množství
Celkový čas1 hodina 50 minut

Ingredience

 hrnek studené vody
 1 lžička jablečného octa
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.

2

K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.

3

Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.

4

Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.

5

Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.

6

Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.

7

Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 hrnek studené vody
 1 lžička jablečného octa

Postup

1

Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.

2

K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.

3

Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.

4

Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.

5

Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.

6

Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.

7

Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.

Domácí chléb plný vlákniny a vitaminů
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít