Print Options:

Domácí chléb plný vlákniny a vitaminů

MnožstvíCelkový čas1 hodina 50 minut

 2 a 1/2 hrnku lněných semínek
 hrnek studené vody
 1 lžička jablečného octa
 ½ lžičky himalájské soli
1

Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.

2

K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.

3

Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.

4

Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.

5

Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.

6

Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.

7

Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.

Nutrition Facts

porce 6