Bezhladoveni.cz

Lehká rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou

Zeleniny není na talíři nikdy dost. A cukety obzvlášť. Že už jste ji jedli na nespočet způsobů? Dušená s voňavými rajčaty, cizrnou a kokosovým krémem vás mile překvapí.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 ½ cukety
 ½ lilku
 ½ červené papriky
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička hořčičných semínek
 1 plechovka bio krájených rajčat
 1 lžíce jablečného octa
 čerstvý koriandr
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Cuketu, lilek a papriku opláchněte a nakrájejte na menší kousky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Ve wok pánvi na trošce vody zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

4

Po chvilce k nim přidejte koření, pánev přiklopte a obsah duste do té doby, než se chutě a vůně koření vzájemně propojí.

5

Poté vhoďte do pánve kousky zeleniny, uvařenou cizrnu a vše zalijte krájenými rajčaty a kokosovým krémem.

6

Zeleninu s cizrnou duste pod pokličkou 20 minut.

7

Po 20 minutách vše zakápněte jablečným octem, osolte a opepřete a duste dalších 10 minut.

8

Omáčku podávejte s hnědou rýží posypanou čerstvým koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 ½ cukety
 ½ lilku
 ½ červené papriky
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička hořčičných semínek
 1 plechovka bio krájených rajčat
 1 lžíce jablečného octa
 čerstvý koriandr

Postup

1

Cuketu, lilek a papriku opláchněte a nakrájejte na menší kousky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Ve wok pánvi na trošce vody zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

4

Po chvilce k nim přidejte koření, pánev přiklopte a obsah duste do té doby, než se chutě a vůně koření vzájemně propojí.

5

Poté vhoďte do pánve kousky zeleniny, uvařenou cizrnu a vše zalijte krájenými rajčaty a kokosovým krémem.

6

Zeleninu s cizrnou duste pod pokličkou 20 minut.

7

Po 20 minutách vše zakápněte jablečným octem, osolte a opepřete a duste dalších 10 minut.

8

Omáčku podávejte s hnědou rýží posypanou čerstvým koriandrem.

Lehká rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama