Bezhladoveni.cz

Lehká rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou

Zeleniny není na talíři nikdy dost. A cukety obzvlášť. Že už jste ji jedli na nespočet způsobů? Dušená s voňavými rajčaty, cizrnou a kokosovým krémem vás mile překvapí.

Množství4 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 ½ cukety
 ½ lilku
 ½ červené papriky
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička hořčičných semínek
 1 plechovka bio krájených rajčat
 1 lžíce jablečného octa
 čerstvý koriandr
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Cuketu, lilek a papriku opláchněte a nakrájejte na menší kousky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Ve wok pánvi na trošce vody zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

4

Po chvilce k nim přidejte koření, pánev přiklopte a obsah duste do té doby, než se chutě a vůně koření vzájemně propojí.

5

Poté vhoďte do pánve kousky zeleniny, uvařenou cizrnu a vše zalijte krájenými rajčaty a kokosovým krémem.

6

Zeleninu s cizrnou duste pod pokličkou 20 minut.

7

Po 20 minutách vše zakápněte jablečným octem, osolte a opepřete a duste dalších 10 minut.

8

Omáčku podávejte s hnědou rýží posypanou čerstvým koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 ½ cukety
 ½ lilku
 ½ červené papriky
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička hořčičných semínek
 1 plechovka bio krájených rajčat
 1 lžíce jablečného octa
 čerstvý koriandr

Postup

1

Cuketu, lilek a papriku opláchněte a nakrájejte na menší kousky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Ve wok pánvi na trošce vody zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

4

Po chvilce k nim přidejte koření, pánev přiklopte a obsah duste do té doby, než se chutě a vůně koření vzájemně propojí.

5

Poté vhoďte do pánve kousky zeleniny, uvařenou cizrnu a vše zalijte krájenými rajčaty a kokosovým krémem.

6

Zeleninu s cizrnou duste pod pokličkou 20 minut.

7

Po 20 minutách vše zakápněte jablečným octem, osolte a opepřete a duste dalších 10 minut.

8

Omáčku podávejte s hnědou rýží posypanou čerstvým koriandrem.

Lehká rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Doprava zdarma od 2000 Kč při nákupu ochranných pomůcek na Mediskont.cz
Test na COVID, jednorázové rukavice, roušky a respirátory, jednorázové oděvy, obličejové štíty, dezinfekce na ruce, antibakteriální ubrousky, produkty za velkoobchodní ceny.

Zobrazit další slevové kupony →

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům