Print Options:

Lehká rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou

Množství4 porceCelkový čas45 minut

 ½ cukety
 ½ lilku
 ½ červené papriky
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 1 hrnek uvařené cizrny
 1 lžička římského kmínu
 1 lžička hořčičných semínek
 1 lžička mleté sladké papriky
 1 plechovka bio krájených rajčat
 1 plechovka kokosového krému
 špetka sušeného chilli
 1 lžíce jablečného octa
 špetka soli
 špetka pepře
 čerstvý koriandr
1

Cuketu, lilek a papriku opláchněte a nakrájejte na menší kousky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Ve wok pánvi na trošce vody zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

4

Po chvilce k nim přidejte koření, pánev přiklopte a obsah duste do té doby, než se chutě a vůně koření vzájemně propojí.

5

Poté vhoďte do pánve kousky zeleniny, uvařenou cizrnu a vše zalijte krájenými rajčaty a kokosovým krémem.

6

Zeleninu s cizrnou duste pod pokličkou 20 minut.

7

Po 20 minutách vše zakápněte jablečným octem, osolte a opepřete a duste dalších 10 minut.

8

Omáčku podávejte s hnědou rýží posypanou čerstvým koriandrem.

Nutrition Facts

porce 4