Svěží jarní salát s chřestem a čočkou

Vstupujete do jara s odlehčeným jídelníčkem? Pak by v něm neměl chybět salát plný sezónní zeleniny. Zkuste do něj přidat také kvalitní zdroje všech tří makroživin a o plnohodnotné jídlo máte postaráno.

Množství2 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

 listy římského salátu
 listy kadeřavé kapusty
 hrst malých nových brambor
 stonek jarní cibulky
 větší mrkev
 pár stonků chřestu
 hrst brokolicových růžiček
 věští kapie
 2 lžíce rakytníkového oleje
 hrst naklíčené řeřichy
 pár snítek čerstvé petrželky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě pod jednou pokličkou

  • 111 zdravých a originálních receptů
  • Přes 80 vegetariánských receptů, které budou milovat i masožravci
  • 224 stran tipů pro nejzdravější vaření
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.

2

Kolečka brambor položte na pečicí papír spolu s kapií nakrájenu na malé kousky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Dobu pečení určuje zezlátnutí brambor.

3

Čočkové těstoviny uvařte dle návodu.

4

Mezitím si omyjte a očistěte zbylou zeleninu.

5

Brokolici s chřestem vložte do parního hrnce na cca 5 minut.

6

Salát natrhejte na kousky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.

7

Nakonec všechny ingredience promíchejte, zakápněte olejem, opepřete a ozdobte klíčky a petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 listy římského salátu
 listy kadeřavé kapusty
 hrst malých nových brambor
 stonek jarní cibulky
 větší mrkev
 pár stonků chřestu
 hrst brokolicových růžiček
 věští kapie
 2 lžíce rakytníkového oleje
 hrst naklíčené řeřichy
 pár snítek čerstvé petrželky

Postup

1

Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.

2

Kolečka brambor položte na pečicí papír spolu s kapií nakrájenu na malé kousky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Dobu pečení určuje zezlátnutí brambor.

3

Čočkové těstoviny uvařte dle návodu.

4

Mezitím si omyjte a očistěte zbylou zeleninu.

5

Brokolici s chřestem vložte do parního hrnce na cca 5 minut.

6

Salát natrhejte na kousky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.

7

Nakonec všechny ingredience promíchejte, zakápněte olejem, opepřete a ozdobte klíčky a petrželkou.

Svěží jarní salát s chřestem a čočkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít