Bezhladoveni.cz

Svěží jarní salát s chřestem a čočkou

Vstupujete do jara s odlehčeným jídelníčkem? Pak by v něm neměl chybět salát plný sezónní zeleniny. Zkuste do něj přidat také kvalitní zdroje všech tří makroživin a o plnohodnotné jídlo máte postaráno.

Množství2 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

 listy římského salátu
 listy kadeřavé kapusty
 hrst malých nových brambor
 stonek jarní cibulky
 větší mrkev
 pár stonků chřestu
 hrst brokolicových růžiček
 věští kapie
 2 lžíce rakytníkového oleje
 hrst naklíčené řeřichy
 pár snítek čerstvé petrželky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.

2

Kolečka brambor položte na pečicí papír spolu s kapií nakrájenu na malé kousky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Dobu pečení určuje zezlátnutí brambor.

3

Čočkové těstoviny uvařte dle návodu.

4

Mezitím si omyjte a očistěte zbylou zeleninu.

5

Brokolici s chřestem vložte do parního hrnce na cca 5 minut.

6

Salát natrhejte na kousky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.

7

Nakonec všechny ingredience promíchejte, zakápněte olejem, opepřete a ozdobte klíčky a petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 listy římského salátu
 listy kadeřavé kapusty
 hrst malých nových brambor
 stonek jarní cibulky
 větší mrkev
 pár stonků chřestu
 hrst brokolicových růžiček
 věští kapie
 2 lžíce rakytníkového oleje
 hrst naklíčené řeřichy
 pár snítek čerstvé petrželky

Postup

1

Brambory omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka.

2

Kolečka brambor položte na pečicí papír spolu s kapií nakrájenu na malé kousky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Dobu pečení určuje zezlátnutí brambor.

3

Čočkové těstoviny uvařte dle návodu.

4

Mezitím si omyjte a očistěte zbylou zeleninu.

5

Brokolici s chřestem vložte do parního hrnce na cca 5 minut.

6

Salát natrhejte na kousky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka, mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.

7

Nakonec všechny ingredience promíchejte, zakápněte olejem, opepřete a ozdobte klíčky a petrželkou.

Svěží jarní salát s chřestem a čočkou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama