Bezhladoveni.cz

Jáhlová nádivka s uzeným tofu

Velikonoční nádivka bez rohlíků a uzeného masa skvěle zapadne do zdravého jídelníčku. S kopřivami a medvědím česnekem uvnitř přinese do vaší kuchyni nejen vůni Velikonoc, ale i vytouženého jara.

Množství2 porce
Celkový čas43 minut

Ingredience

 250 g jáhel
 250 ml rostlinného mléka
 250 g uzeného tofu
 2 hrsti kopřiv
 hrst čerstvého medvědího česneku
 3 natě jarní cibulky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).

2

Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.

3

Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.

4

Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.

5

V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.

6

Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.

7

Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.

8

Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.

9

Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 250 g jáhel
 250 ml rostlinného mléka
 250 g uzeného tofu
 2 hrsti kopřiv
 hrst čerstvého medvědího česneku
 3 natě jarní cibulky

Postup

1

Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).

2

Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.

3

Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.

4

Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.

5

V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.

6

Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.

7

Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.

8

Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.

9

Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.

Jáhlová nádivka s uzeným tofu

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama