Jáhlová nádivka s uzeným tofu

Velikonoční nádivka bez rohlíků a uzeného masa skvěle zapadne do zdravého jídelníčku. S kopřivami a medvědím česnekem uvnitř přinese do vaší kuchyni nejen vůni Velikonoc, ale i vytouženého jara.

Množství2 porce
Celkový čas43 minut

Ingredience

 250 g jáhel
 250 ml rostlinného mléka
 250 ml rostlinné smetany
 250 g uzeného tofu
 2 lžíce konopného oleje
 2 hrsti kopřiv
 hrst čerstvého medvědího česneku
 3 natě jarní cibulky
 hrst sušených rajčat bez oleje
 špetka himalájské soli
 špetka červeného pepře
 oregano

Postup

1

Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).

2

Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.

3

Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.

4

Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.

5

V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.

6

Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.

7

Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.

8

Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.

9

Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g jáhel
 250 ml rostlinného mléka
 250 ml rostlinné smetany
 250 g uzeného tofu
 2 lžíce konopného oleje
 2 hrsti kopřiv
 hrst čerstvého medvědího česneku
 3 natě jarní cibulky
 hrst sušených rajčat bez oleje
 špetka himalájské soli
 špetka červeného pepře
 oregano

Postup

1

Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).

2

Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.

3

Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.

4

Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.

5

V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.

6

Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.

7

Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.

8

Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.

9

Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.

Jáhlová nádivka s uzeným tofu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.