Print Options:

Jáhlová nádivka s uzeným tofu

Množství2 porceCelkový čas43 minut

 250 g jáhel
 250 ml rostlinného mléka
 250 ml rostlinné smetany
 250 g uzeného tofu
 2 lžíce konopného oleje
 2 hrsti kopřiv
 hrst čerstvého medvědího česneku
 3 natě jarní cibulky
 hrst sušených rajčat bez oleje
 špetka himalájské soli
 špetka červeného pepře
 oregano
1

Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).

2

Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.

3

Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.

4

Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.

5

V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.

6

Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.

7

Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.

8

Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.

9

Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.

Nutrition Facts

porce 2