Hummus ze žlutého hrachu

Luštěniny jsou cenným zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, sacharidů, vitaminů skupiny B, fosforu i železa. Naopak neobsahují téměř žádný tuk. Hrách navíc neodmyslitelně patří k Vánocům. Pokud tedy nevíte, co na štědrovečerní tabuli za předkrm, tady máte náš tip:

Množství

Ingredience

 šťáva z půlky citrónu
 2 stroužky česneku
 nasekaná pažitka
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Hrách přes noc namočte do vody.

2

Druhý den slijte vodu.

3

Hrách opět zalijte novou vodou, osolte a vařte doměkka.

4

Když je hrách uvařený, přidejte k němu tahini pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a dle chuti pepř.

5

Vše rozmixujte dohladka.

6

Nakonec přidejte posekanou pažitku a důkladně ji do hummusu vmíchejte.

7

Podávejte s pečivem či jen tak se zeleninou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 šťáva z půlky citrónu
 2 stroužky česneku
 nasekaná pažitka

Postup

1

Hrách přes noc namočte do vody.

2

Druhý den slijte vodu.

3

Hrách opět zalijte novou vodou, osolte a vařte doměkka.

4

Když je hrách uvařený, přidejte k němu tahini pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a dle chuti pepř.

5

Vše rozmixujte dohladka.

6

Nakonec přidejte posekanou pažitku a důkladně ji do hummusu vmíchejte.

7

Podávejte s pečivem či jen tak se zeleninou.

Hummus ze žlutého hrachu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít