Bezhladoveni.cz

Hummus ze žlutého hrachu

Luštěniny jsou cenným zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, sacharidů, vitaminů skupiny B, fosforu i železa. Naopak neobsahují téměř žádný tuk. Hrách navíc neodmyslitelně patří k Vánocům. Pokud tedy nevíte, co na štědrovečerní tabuli za předkrm, tady máte náš tip:

Množství

Ingredience

 šťáva z půlky citrónu
 2 stroužky česneku
 nasekaná pažitka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Hrách přes noc namočte do vody.

2

Druhý den slijte vodu.

3

Hrách opět zalijte novou vodou, osolte a vařte doměkka.

4

Když je hrách uvařený, přidejte k němu tahini pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a dle chuti pepř.

5

Vše rozmixujte dohladka.

6

Nakonec přidejte posekanou pažitku a důkladně ji do hummusu vmíchejte.

7

Podávejte s pečivem či jen tak se zeleninou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 šťáva z půlky citrónu
 2 stroužky česneku
 nasekaná pažitka

Postup

1

Hrách přes noc namočte do vody.

2

Druhý den slijte vodu.

3

Hrách opět zalijte novou vodou, osolte a vařte doměkka.

4

Když je hrách uvařený, přidejte k němu tahini pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a dle chuti pepř.

5

Vše rozmixujte dohladka.

6

Nakonec přidejte posekanou pažitku a důkladně ji do hummusu vmíchejte.

7

Podávejte s pečivem či jen tak se zeleninou.

Hummus ze žlutého hrachu

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama