Bezhladoveni.cz

Dýňová polévka po Thajsku

Podzim je tu a spolu s ním i polévková sezóna. Zahajte ji netradiční dýňovou laksou obohacenou výrazným, lehce pikantním kořením. Díky česneku, zázvoru a kajenskému pepři navíc posílíte imunitu.

Množství2 porce
Celkový čas55 minut

Ingredience

 150 g máslové dýně
 90 g brokolice
 180 ml vody
 1 menší stroužek česneku
 1 menší kousek čerstvého zázvoru
 1 lžíce tamari sójové omáčky
 špetka kajenského pepře
 jarní cibulka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Cizrnu navlhčete, posypte ji sladkou paprikou, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct cca na 20 minut při teplotě 180 °C.

2

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na menší kostky.

3

Část nakrájené dýně vložte do vody spolu s česnekem, zázvorem a vše přiveďte k varu.

4

Dýni, zázvor a česnek vařte zhruba 10 minut, poté je rozmixujte do konzistence hladkého krému.

5

Krém nalijte zpátky do hrnce, přilijte do něj tamari sójovou omáčku, kokosové mléko, ochuťte ho kari kořením a kajenským pepřem.

6

Do krému dále přidejte brokolici nakrájenou na růžičky i zbylé kousky dýně.

7

Polévku vařte ještě dalších 5 minut.

8

Rýžové nudle připravte dle návodu, uvařené je vložte do hlubokého talíře.

9

Nudle přelijte polévkou, ozdobte opečenou cizrnou a nasekanými arašídy.

10

Na závěr laksu posypte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 150 g máslové dýně
 90 g brokolice
 180 ml vody
 1 menší stroužek česneku
 1 menší kousek čerstvého zázvoru
 1 lžíce tamari sójové omáčky
 špetka kajenského pepře
 jarní cibulka

Postup

1

Cizrnu navlhčete, posypte ji sladkou paprikou, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct cca na 20 minut při teplotě 180 °C.

2

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na menší kostky.

3

Část nakrájené dýně vložte do vody spolu s česnekem, zázvorem a vše přiveďte k varu.

4

Dýni, zázvor a česnek vařte zhruba 10 minut, poté je rozmixujte do konzistence hladkého krému.

5

Krém nalijte zpátky do hrnce, přilijte do něj tamari sójovou omáčku, kokosové mléko, ochuťte ho kari kořením a kajenským pepřem.

6

Do krému dále přidejte brokolici nakrájenou na růžičky i zbylé kousky dýně.

7

Polévku vařte ještě dalších 5 minut.

8

Rýžové nudle připravte dle návodu, uvařené je vložte do hlubokého talíře.

9

Nudle přelijte polévkou, ozdobte opečenou cizrnou a nasekanými arašídy.

10

Na závěr laksu posypte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Dýňová polévka po Thajsku

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama