Print Options:

Dýňová polévka po Thajsku

Množství2 porceCelkový čas55 minut

 100 g rýžových nudlí
 150 g máslové dýně
 90 g brokolice
 50 g uvařené cizrny
 100 ml kokosového mléka
 180 ml vody
 1 menší stroužek česneku
 1 menší kousek čerstvého zázvoru
 1 lžíce tamari sójové omáčky
 ½ lžičky kari koření
 1 lžíce sladké papriky
 špetka kajenského pepře
 hrst nasekaných nepražených arašídů
 jarní cibulka
1

Cizrnu navlhčete, posypte ji sladkou paprikou, rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct cca na 20 minut při teplotě 180 °C.

2

Dýni zbavte slupky a nakrájejte na menší kostky.

3

Část nakrájené dýně vložte do vody spolu s česnekem, zázvorem a vše přiveďte k varu.

4

Dýni, zázvor a česnek vařte zhruba 10 minut, poté je rozmixujte do konzistence hladkého krému.

5

Krém nalijte zpátky do hrnce, přilijte do něj tamari sójovou omáčku, kokosové mléko, ochuťte ho kari kořením a kajenským pepřem.

6

Do krému dále přidejte brokolici nakrájenou na růžičky i zbylé kousky dýně.

7

Polévku vařte ještě dalších 5 minut.

8

Rýžové nudle připravte dle návodu, uvařené je vložte do hlubokého talíře.

9

Nudle přelijte polévkou, ozdobte opečenou cizrnou a nasekanými arašídy.

10

Na závěr laksu posypte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

Nutrition Facts

porce 2