Domácí pizza z cizrnové mouky

Světe, div se, i pizza může být zdravým pokrmem! Recept na tu naší jako důkaz stačí. S bezlepkovým těstem, velkým množstvím bílkovin a vlákniny, dost možná se stane oblíbeným jídlem celé vaší rodiny.

Množství1 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

 250 g cizrnové mouky
 100 ml vody
 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
 3 růžičky brokolice
 ½ červené cibule
 5 černých oliv
 kousek rostlinné alternativy parmezánu

Postup

1

Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.

2

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.

3

Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.

4

Olivy pokrájejte na tenká kolečka.

5

Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.

6

Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 250 g cizrnové mouky
 100 ml vody
 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
 3 růžičky brokolice
 ½ červené cibule
 5 černých oliv
 kousek rostlinné alternativy parmezánu

Postup

1

Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.

2

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.

3

Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.

4

Olivy pokrájejte na tenká kolečka.

5

Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.

6

Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Domácí pizza z cizrnové mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.