Print Options:

Domácí pizza z cizrnové mouky

Množství1 porceCelkový čas35 minut

 250 g cizrnové mouky
 2 lžičky směsi bylinek (bazalka, oregano, česnek, chilli, petržel)
 špetka himalájské soli
 kapka za studena lisovaného olivového oleje
 100 ml vody
 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
 3 růžičky brokolice
 ½ červené cibule
 5 černých oliv
 kousek rostlinné alternativy parmezánu
1

Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.

2

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.

3

Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.

4

Olivy pokrájejte na tenká kolečka.

5

Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.

6

Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Nutrition Facts

porce 1