Bezhladoveni.cz

Domácí pizza z cizrnové mouky

Světe, div se, i pizza může být zdravým pokrmem! Recept na tu naší jako důkaz stačí. S bezlepkovým těstem, velkým množstvím bílkovin a vlákniny, dost možná se stane oblíbeným jídlem celé vaší rodiny.

Množství1 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

 250 g cizrnové mouky
 100 ml vody
 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
 3 růžičky brokolice
 ½ červené cibule
 5 černých oliv
 kousek rostlinné alternativy parmezánu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.

2

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.

3

Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.

4

Olivy pokrájejte na tenká kolečka.

5

Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.

6

Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 250 g cizrnové mouky
 100 ml vody
 2 lžíce 100% rajčatového protlaku
 3 růžičky brokolice
 ½ červené cibule
 5 černých oliv
 kousek rostlinné alternativy parmezánu

Postup

1

Z mouky, soli, části bylinek, oleje a vody zadělejte těsto hustší, tekuté konzistence.

2

Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě jej pečte na 180 °C 5-8 minut.

3

Cibuli a brokolici nakrájejte nadrobno.

4

Olivy pokrájejte na tenká kolečka.

5

Částečně upečený základ pizzy vyndejte z trouby, potřete jej rajčatovým protlakem, posypte bylinkami, připravenou zeleninou, a nakonec i nastrouhaným parmezánem.

6

Pizzu dejte zpátky do trouby na cca 10-12 minut (do zezlátnutí okrajů).

Domácí pizza z cizrnové mouky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama
Pošlete článek přátelům