Nejlepší domácí kečup bez konzervantů

Patříte-li mezi labužníky či milovníky italské kuchyně, jistě vás potěšíme receptem na domácí kečup z poctivých surovin, bez zbytečné chemie. Chutná skvěle a od kupovaného ho stěží rozeznáte!

Množství
Celkový čas40 minut

Ingredience

 1 cibule
 1 šalotka
 1 stroužek česneku
 3 velká rajčata
 ½ červené papriky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Cibuli i šalotku nakrájejte nadrobno.

2

Česnek prolisujte.

3

Papriku nakrájejte na menší kostky, rajčata na půlměsíčky.

4

Na nepřilnavé pánvi orestujte dozlatova cibuli, šalotku a česnek.

5

Přihoďte pokrájenou papriku a po chvilce i rajčata.

6

Vše podlijte trochou vody a pod pokličkou duste 10 minut.

7

V závěru přisypte bylinky, společně vše rozmixujte dohladka a propasírujte přes jemné síto.

8

Ještě teplým kečupem naplňte čistou, vyvařenou sklenici a vyvařeným, suchým víčkem ji pořádně utěsněte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 cibule
 1 šalotka
 1 stroužek česneku
 3 velká rajčata
 ½ červené papriky

Postup

1

Cibuli i šalotku nakrájejte nadrobno.

2

Česnek prolisujte.

3

Papriku nakrájejte na menší kostky, rajčata na půlměsíčky.

4

Na nepřilnavé pánvi orestujte dozlatova cibuli, šalotku a česnek.

5

Přihoďte pokrájenou papriku a po chvilce i rajčata.

6

Vše podlijte trochou vody a pod pokličkou duste 10 minut.

7

V závěru přisypte bylinky, společně vše rozmixujte dohladka a propasírujte přes jemné síto.

8

Ještě teplým kečupem naplňte čistou, vyvařenou sklenici a vyvařeným, suchým víčkem ji pořádně utěsněte.

Nejlepší domácí kečup bez konzervantů
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít