Tortilla s masem a chia semínky

V létě chce každý z nás v kuchyni trávit co nejméně času. Horko si žádá jednoduché, zdravé a svěží recepty. Jedním z nich je domácí celozrnná tortilla plněná zeleninou a masem.

Množství4 porce

Ingredience

Na tortillu
 125 g hladké mouky
 60 ml vlažné vody
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
Na náplň
 400 g grilovaného masa (např. kuřecí prsa či vepřová pečeně)
 200 g ledového salátu
 20 cherry rajčátek
 2 lžíce majonézy
 4 lžíce jogurtu
 hrst čerstvé listové petrželky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

Tortilly
1

Všechny ingredience nasypte a nalijte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat elastické těsto.

2

Poté těsto rozdělte na 6 až 7 stejně velkých kousků.

3

Vyválejte je na pomoučené ploše do tenkých placek.

4

Větší pánev dejte na plotnu a rozehřejte ji.

5

Na rozehřáté pánvi opékejte chvilinku placky na sucho z obou stran.

6

Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenechte ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

Náplň
7

Maso nakrájejte na tenké plátky.

8

Ledový salát důkladně omyjte a nakrájejte na nudličky.

9

Omyjte i cherry rajčátka a nakrájejte je na půlky.

10

V misce smíchejte majonézu s jogurtem a posekanou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na tortillu
 125 g hladké mouky
 60 ml vlažné vody
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
Na náplň
 400 g grilovaného masa (např. kuřecí prsa či vepřová pečeně)
 200 g ledového salátu
 20 cherry rajčátek
 2 lžíce majonézy
 4 lžíce jogurtu
 hrst čerstvé listové petrželky

Postup

Tortilly
1

Všechny ingredience nasypte a nalijte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat elastické těsto.

2

Poté těsto rozdělte na 6 až 7 stejně velkých kousků.

3

Vyválejte je na pomoučené ploše do tenkých placek.

4

Větší pánev dejte na plotnu a rozehřejte ji.

5

Na rozehřáté pánvi opékejte chvilinku placky na sucho z obou stran.

6

Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenechte ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

Náplň
7

Maso nakrájejte na tenké plátky.

8

Ledový salát důkladně omyjte a nakrájejte na nudličky.

9

Omyjte i cherry rajčátka a nakrájejte je na půlky.

10

V misce smíchejte majonézu s jogurtem a posekanou petrželkou.

Tortilla s masem a chia semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít