Tortilla s masem a chia semínky

V létě chce každý z nás v kuchyni trávit co nejméně času. Horko si žádá jednoduché, zdravé a svěží recepty. Jedním z nich je domácí celozrnná tortilla plněná zeleninou a masem.

Množství4 porce

Ingredience

Na tortillu
 125 g hladké mouky
 125 g špaldové celozrnné mouky
 60 ml vlažné vody
 50 ml olivového oleje
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 3 lžičky chia semínek
 špetka soli
Na náplň
 400 g grilovaného masa (např. kuřecí prsa či vepřová pečeně)
 200 g ledového salátu
 20 cherry rajčátek
 2 lžíce majonézy
 4 lžíce jogurtu
 hrst čerstvé listové petrželky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • Snadná a rychlá příprava - uvařeno do 30 minut
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

Tortilly
1

Všechny ingredience nasypte a nalijte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat elastické těsto.

2

Poté těsto rozdělte na 6 až 7 stejně velkých kousků.

3

Vyválejte je na pomoučené ploše do tenkých placek.

4

Větší pánev dejte na plotnu a rozehřejte ji.

5

Na rozehřáté pánvi opékejte chvilinku placky na sucho z obou stran.

6

Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenechte ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

Náplň
7

Maso nakrájejte na tenké plátky.

8

Ledový salát důkladně omyjte a nakrájejte na nudličky.

9

Omyjte i cherry rajčátka a nakrájejte je na půlky.

10

V misce smíchejte majonézu s jogurtem a posekanou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na tortillu
 125 g hladké mouky
 125 g špaldové celozrnné mouky
 60 ml vlažné vody
 50 ml olivového oleje
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 3 lžičky chia semínek
 špetka soli
Na náplň
 400 g grilovaného masa (např. kuřecí prsa či vepřová pečeně)
 200 g ledového salátu
 20 cherry rajčátek
 2 lžíce majonézy
 4 lžíce jogurtu
 hrst čerstvé listové petrželky

Postup

Tortilly
1

Všechny ingredience nasypte a nalijte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat elastické těsto.

2

Poté těsto rozdělte na 6 až 7 stejně velkých kousků.

3

Vyválejte je na pomoučené ploše do tenkých placek.

4

Větší pánev dejte na plotnu a rozehřejte ji.

5

Na rozehřáté pánvi opékejte chvilinku placky na sucho z obou stran.

6

Ve chvíli, kdy se začne nafukovat, je čas tortillu obrátit. (Nenechte ji na plotně moc dlouho, aby po vychladnutí neztvrdla.)

Náplň
7

Maso nakrájejte na tenké plátky.

8

Ledový salát důkladně omyjte a nakrájejte na nudličky.

9

Omyjte i cherry rajčátka a nakrájejte je na půlky.

10

V misce smíchejte majonézu s jogurtem a posekanou petrželkou.

Notes

Tortilla s masem a chia semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.