Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami

Cuketový nákyp se stal oblíbeným zejména v letním období. A není divu, cuketová sezóna je během července a srpna v plném proudu, a tak se vyplatí mít několik osvědčených receptů v rukávu.

Množství

Ingredience

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít