Bezhladoveni.cz

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami

Cuketový nákyp se stal oblíbeným zejména v letním období. A není divu, cuketová sezóna je během července a srpna v plném proudu, a tak se vyplatí mít několik osvědčených receptů v rukávu.

Množství

Ingredience

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama