Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami

Cuketový nákyp se stal oblíbeným zejména v letním období. A není divu, cuketová sezóna je během července a srpna v plném proudu, a tak se vyplatí mít několik osvědčených receptů v rukávu.

Množství

Ingredience

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 15 g jedlé sody
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)

Postup

1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít