Print Options:

Cuketový nákyp s chilli a ančovičkami

Množství

 1 kg žluté či zelené cukety
 3 vejce – oddělené bílky a žloutky
 10 filátek z ančoviček
 2 šalotky
 1 chilli paprička
 5 stroužků česneku
 100 g parmazánu
 300 g celozrnné špaldové mouky
 15 g jedlé sody
 sůl
 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj)
 olivový olej
1

Omytou cuketu nastrouhejte, napůl nahrubo a napůl najemno.

2

Nastrouhanou cuketu dejte do větší mísy, přidejte sůl a nechte ji vypotit.

3

Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, chilli papričku a ančovičky.

4

V rendlíku rozpalte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, česnek, chilli a ančovičky.

5

Z bílků vyšlehejte sníh.

6

Parmazán nastrouhejte najemno.

7

Po 30 minutách slijte přebytečnou vodu z cukety a do mísy přidejte žloutky, orestovanou směs, mouku, parmazán, jedlou sodu a nasekané bylinky.

8

Vše důkladně propojte a nakonec přidejte sníh z bílků a opatrně vše znovu promíchejte.

9

Podle chuti dosolte.

10

Zapékací mističky vymažte olivovým olejem a přendejte do nich cuketovou směs. Pokud vám zbyl parmazán, posypte jim vrch směsi.

11

Mističky se směsí vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů a zapékejte 45 minut dozlatova.

Nutrition Facts

porce 6