Slaný cuketový koláč s tofu

Užívejte si léto plnými doušky, a to třeba s naším cuketovým koláčem. Díky listovému těstu jej upečete raz dva. Vychutnat si ho můžete k obědu, odpolední svačině či večeři, v teplé či studené podobě.

Množství4 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • Snadná a rychlá příprava - uvařeno do 30 minut
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Cuketu rozkrojte na dvě části. Jednu část nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na nepřilnavé pánvi orestujte.

3

Do pánve přihoďte nastrouhanou cuketu.

4

Směs okořeňte bylinkami, osolte a opepřete.

5

V mixéru rozmixujte tofu spolu s orestovanou směsí.

6

Listové těsto vyválejte a vložte do zapékací misky po okraj.

7

Troubu předehřejte na 180 °C.

8

Těsto zalijte tofu směsí a navrch poklaďte plátky cukety.

9

Koláč pečte cca 30 minut do zezlátnutí okrajů.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Postup

1

Cuketu rozkrojte na dvě části. Jednu část nastrouhejte nahrubo, druhou nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a na nepřilnavé pánvi orestujte.

3

Do pánve přihoďte nastrouhanou cuketu.

4

Směs okořeňte bylinkami, osolte a opepřete.

5

V mixéru rozmixujte tofu spolu s orestovanou směsí.

6

Listové těsto vyválejte a vložte do zapékací misky po okraj.

7

Troubu předehřejte na 180 °C.

8

Těsto zalijte tofu směsí a navrch poklaďte plátky cukety.

9

Koláč pečte cca 30 minut do zezlátnutí okrajů.

Slaný cuketový koláč s tofu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít