Rychlý čočkový dhal i pro začátečníka

Čočkový dhal patří mezi nejvýživnější jídla vůbec. Připravit ho jde na nespočet způsobů. My zvolili jednoduchou verzi, kterou zvládne i úplný začátečník. Stydět se ho servírovat ale nemusí i špičkový kuchař.

Množství4 porce
Celkový čas1 hodina 35 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Čočku přeberte a důkladně propláchněte.

2

Propláchnutou čočku namočte alespoň na hodinu do vody.

3

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Rajčátka rozkrojte napůl.

5

Na trošce vody zpěňte česnek spolu s kořením

6

Po chvilce přidejte rajčátka, slitou čočku a kokosový krém.

7

Vše duste pod pokličkou alespoň 35 minut. Obsah hrnce průběžně promíchávejte. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Čočku přeberte a důkladně propláchněte.

2

Propláchnutou čočku namočte alespoň na hodinu do vody.

3

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Rajčátka rozkrojte napůl.

5

Na trošce vody zpěňte česnek spolu s kořením

6

Po chvilce přidejte rajčátka, slitou čočku a kokosový krém.

7

Vše duste pod pokličkou alespoň 35 minut. Obsah hrnce průběžně promíchávejte. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.

Rychlý čočkový dhal i pro začátečníka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít