Polévka z čočky s hlívou ústřičnou

Hustá čočková polévka v chladných dnech potěší nejednoho strávníka. Bohatá na bílkoviny, vlákninu, železo a kyselinou listovou poslouží i jako hlavní chod. A ne ledajaký! Orientální koření pozvedne chuť polévky do zcela jiné dimenze.

Množství4 porce
Celkový čas2 hodin

Ingredience

 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
 100 g hlívy ústřičné
 1 svazek čerstvého tymiánu
 1 cibule
 hrst nasekaného čerstvého koriandru
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Čočku předem namočte alespoň na hodinu.

2

Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.

3

Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.

4

Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.

5

Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.

6

V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
 100 g hlívy ústřičné
 1 svazek čerstvého tymiánu
 1 cibule
 hrst nasekaného čerstvého koriandru

Postup

1

Čočku předem namočte alespoň na hodinu.

2

Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.

3

Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.

4

Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.

5

Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.

6

V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.

Polévka z čočky s hlívou ústřičnou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít