Print Options:

Polévka z čočky s hlívou ústřičnou

Množství4 porceCelkový čas2 hodin

 250 g drobné zelené čočky
 1 a 1/2 l zeleninového vývaru
 250 ml kokosového mléka
 100 g hlívy ústřičné
 1 svazek čerstvého tymiánu
 1 cibule
 2 hřebíčky
 ½ lžičky mleté kurkumy
 ½ lžičky mletého kardamomu
 ½ lžičky mleté skořice
 hrst nasekaného čerstvého koriandru
 špetka sušeného česneku
1

Čočku předem namočte alespoň na hodinu.

2

Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.

3

Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.

4

Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.

5

Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.

6

V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.

Nutrition Facts

porce 4