Bezhladoveni.cz

Bílá quinoa s chřestem a piniovými oříšky

Chřestová sezóna trvá krátce a s ní i možnost ochutnat tuhle zdravou a nutričně vymazlenou delikatesu. Slibuje snížení cholesterolu, silnější imunitu a očistu těla. Neotálejte a dejte se do vaření.

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 ½ červené cibule
 1 stroužek česneku
 400 g zeleného chřestu
 1 lžíce tamari
 čerstvý koriandr
 čerstvá bazalka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Quinou uvařte dle návodu.

2

Cibuli a česnek oloupejte.

3

Cibuli rozpulte a nakrájejte na půlkolečka.

4

Česnek nakrájejte nadrobno.

5

Chřest omyjte a stonky zbavte dřevnatých konců. Zbylé části stonků nakrájejte na špalíčky.

6

Na nepřilnavé pánvi na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a po chvilce k nim přisypte římský kmín.

7

Ke směsi přihoďte nakrájený chřest, přisypte sůl, pepř, přidejte quinou, přilijte tamari a vše podlijte trochou vody.

8

Pánev přiklopte a pozvolna duste cca 5 minut.

9

Mezitím si nasekejte nadrobno koriandr a bazalku.

10

Před podáváním vmíchejte do směsi bylinky a nasucho opražené piniové oříšky.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 ½ červené cibule
 1 stroužek česneku
 400 g zeleného chřestu
 1 lžíce tamari
 čerstvý koriandr
 čerstvá bazalka

Postup

1

Quinou uvařte dle návodu.

2

Cibuli a česnek oloupejte.

3

Cibuli rozpulte a nakrájejte na půlkolečka.

4

Česnek nakrájejte nadrobno.

5

Chřest omyjte a stonky zbavte dřevnatých konců. Zbylé části stonků nakrájejte na špalíčky.

6

Na nepřilnavé pánvi na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a po chvilce k nim přisypte římský kmín.

7

Ke směsi přihoďte nakrájený chřest, přisypte sůl, pepř, přidejte quinou, přilijte tamari a vše podlijte trochou vody.

8

Pánev přiklopte a pozvolna duste cca 5 minut.

9

Mezitím si nasekejte nadrobno koriandr a bazalku.

10

Před podáváním vmíchejte do směsi bylinky a nasucho opražené piniové oříšky.

Bílá quinoa s chřestem a piniovými oříšky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama