Print Options:

Bílá quinoa s chřestem a piniovými oříšky

Množství2 porceCelkový čas30 minut

 150 g bílé quinoy v suchém stavu
 ½ červené cibule
 1 stroužek česneku
 400 g zeleného chřestu
 60 g piniových oříšků
 1 lžička římského kmínu
 1 lžíce tamari
 čerstvý koriandr
 čerstvá bazalka
 špetka himalájské soli
 špetka černého pepře
1

Quinou uvařte dle návodu.

2

Cibuli a česnek oloupejte.

3

Cibuli rozpulte a nakrájejte na půlkolečka.

4

Česnek nakrájejte nadrobno.

5

Chřest omyjte a stonky zbavte dřevnatých konců. Zbylé části stonků nakrájejte na špalíčky.

6

Na nepřilnavé pánvi na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a po chvilce k nim přisypte římský kmín.

7

Ke směsi přihoďte nakrájený chřest, přisypte sůl, pepř, přidejte quinou, přilijte tamari a vše podlijte trochou vody.

8

Pánev přiklopte a pozvolna duste cca 5 minut.

9

Mezitím si nasekejte nadrobno koriandr a bazalku.

10

Před podáváním vmíchejte do směsi bylinky a nasucho opražené piniové oříšky.

Nutrition Facts

porce 2