Domácí bramborové noky s bazalkovým pestem

Zelený čtvrtek se blíží. Pokud i vy dodržujete tradice a jíte v tento den “nějaké to zelené”, vyzkoušejte lahodnou, odlehčenou variantu bramborových noků s domácím bazalkovým pestem.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.

2

Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.

3

Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).

5

Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.

6

Vše rozmixujte do konzistence pesta.

7

Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.

8

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

9

Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Postup

1

Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.

2

Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.

3

Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).

5

Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.

6

Vše rozmixujte do konzistence pesta.

7

Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.

8

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

9

Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Domácí bramborové noky s bazalkovým pestem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít