Print Options:

Domácí bramborové noky s bazalkovým pestem

Množství2 porceCelkový čas45 minut

 2 větší brambory
 ½ hrnku bezlepkové mouky
 ½ lžičky černé soli
 svazek čerstvé bazalky
 hrst piniových oříšků
 špetka himalájské soli
 extra panenský olivový olej lisovaný za studena
 kapka citrónové šťávy
1

Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.

2

Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.

3

Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.

4

Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).

5

Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.

6

Vše rozmixujte do konzistence pesta.

7

Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.

8

Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.

9

Uvařené noky podávejte obalené v pestu.

Nutrition Facts

porce 2