Palačinky bez lepku s extra porcí bílkovin

Máte rádi palačinky? A co si na nich pochutnat bez výčitek? Inspirujte se naším receptem a přesvědčte sebe i své blízké, že nemusí jít o všemi známou kalorickou bombu.

Množství2 porce
Celkový čas15 minut

Ingredience

 ½ hrnku cizrnové mouky
 1 lžíce jablečného octa
 bílý jogurt s vysokým obsahem bílkovin (v receptu použit sójový jogurt)
 čerstvé ovoce
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

V míse smíchejte mouky s kardamomem, solí a semínky.

2

K suché směsi přilijte mléko, olej a ocet.

3

Metličkou vyšlehejte těsto.

4

Na rozpálené nepřilnavé pánvi krátce opečte palačinky z obou stran.

5

Hotové je přelijte ořechovým máslem, zakápněte jogurtem a ozdobte svým oblíbeným ovocem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ hrnku cizrnové mouky
 1 lžíce jablečného octa
 bílý jogurt s vysokým obsahem bílkovin (v receptu použit sójový jogurt)
 čerstvé ovoce

Postup

1

V míse smíchejte mouky s kardamomem, solí a semínky.

2

K suché směsi přilijte mléko, olej a ocet.

3

Metličkou vyšlehejte těsto.

4

Na rozpálené nepřilnavé pánvi krátce opečte palačinky z obou stran.

5

Hotové je přelijte ořechovým máslem, zakápněte jogurtem a ozdobte svým oblíbeným ovocem.

Palačinky bez lepku s extra porcí bílkovin
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít