BezHladovění.cz

RECEPT: Zapečená brokolice s jáhly a tempehem

Jáhly patří do jídelníčku nejen našich předků. Pravidelně by se měly objevovat na talíři všech zdravě se stravujících jedinců, sportovců, dětí i seniorů. V kombinaci s brokolicí a dalšími druhy zeleniny z nich vytvoříte pokrm s bohatým nutričním složením.

reklama

Jáhly zapečené s brokolicí a zeleninou, co dům dal

Ingredience:

  • 200 g jáhel
  • 50 g uzeného tempehu
  • ½ hlavy brokolice
  • 1 červená cibule
  • 1 rajče
  • Hrst mladého hrášku
  • Špetka černé soli
  • Špetka pepře
  • Špetka sušeného česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
  • 1 lžička sušených bylinek dle chuti

TIP: Zjistěte víc o roli jáhel při hubnutí.

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup:

  1. Jáhly spařte v horké vodě, poté je ve vroucí vodě vařte (v poměru 1:2) cca 15 minut.
  2. Mezitím si oloupejte cibuli a spolu s ostatní zeleninou a tempehem ji pokrájejte nadrobno.
  3. Zeleninu spolu s tempehem zprudka nasucho orestujte (na nepřilnavé pánvi), osolte a opepřete.
  4. Podlijte je trochou vody a cca 5 minut je pod pokličkou poduste.
  5. Pánev odstavte a k podušené směsi přihoďte uvařené jáhly.
  6. Vše důkladně promíchejte, dle potřeby okořeňte a naplňte jím zapékací formu.
  7. Vršek poprašte lahůdkovým droždím a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

TIP: K tomuto jídlu chuťově ladí nakládané okurky či jiná sterilovaná zelenina.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také jáhly s pečenou zeleninou a italskými bylinkami

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama