Jáhly patří do jídelníčku nejen našich předků. Pravidelně by se měly objevovat na talíři všech zdravě se stravujících jedinců, sportovců, dětí i seniorů. V kombinaci s brokolicí a dalšími druhy zeleniny z nich vytvoříte pokrm s bohatým nutričním složením.
Jáhly zapečené s brokolicí a zeleninou, co dům dal
Ingredience:
- 200 g jáhel
- 50 g uzeného tempehu
- ½ hlavy brokolice
- 1 červená cibule
- 1 rajče
- Hrst mladého hrášku
- Špetka černé soli
- Špetka pepře
- Špetka sušeného česneku
- 1 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
- 1 lžička sušených bylinek dle chuti
TIP: Zjistěte víc o roli jáhel při hubnutí.
Postup:
- Jáhly spařte v horké vodě, poté je ve vroucí vodě vařte (v poměru 1:2) cca 15 minut.
- Mezitím si oloupejte cibuli a spolu s ostatní zeleninou a tempehem ji pokrájejte nadrobno.
- Zeleninu spolu s tempehem zprudka nasucho orestujte (na nepřilnavé pánvi), osolte a opepřete.
- Podlijte je trochou vody a cca 5 minut je pod pokličkou poduste.
- Pánev odstavte a k podušené směsi přihoďte uvařené jáhly.
- Vše důkladně promíchejte, dle potřeby okořeňte a naplňte jím zapékací formu.
- Vršek poprašte lahůdkovým droždím a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 45 minut
TIP: K tomuto jídlu chuťově ladí nakládané okurky či jiná sterilovaná zelenina.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také jáhly s pečenou zeleninou a italskými bylinkami