RECEPT: Zapečená brokolice s jáhly a tempehem

Jáhly patří do jídelníčku nejen našich předků. Pravidelně by se měly objevovat na talíři všech zdravě se stravujících jedinců, sportovců, dětí i seniorů. V kombinaci s brokolicí a dalšími druhy zeleniny z nich vytvoříte pokrm s bohatým nutričním složením.

Jáhly zapečené s brokolicí a zeleninou, co dům dal

Ingredience:

  • 200 g jáhel
  • 50 g uzeného tempehu
  • ½ hlavy brokolice
  • 1 červená cibule
  • 1 rajče
  • Hrst mladého hrášku
  • Špetka černé soli
  • Špetka pepře
  • Špetka sušeného česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
  • 1 lžička sušených bylinek dle chuti

TIP: Zjistěte víc o roli jáhel při hubnutí.

Postup:

  1. Jáhly spařte v horké vodě, poté je ve vroucí vodě vařte (v poměru 1:2) cca 15 minut.
  2. Mezitím si oloupejte cibuli a spolu s ostatní zeleninou a tempehem ji pokrájejte nadrobno.
  3. Zeleninu spolu s tempehem zprudka orestujte (na nepřilnavé pánvi), osolte a opepřete.
  4. Podlijte je trochou vody a cca 5 minut je pod pokličkou poduste.
  5. Pánev odstavte a k podušené směsi přihoďte uvařené jáhly.
  6. Vše důkladně promíchejte, dle potřeby okořeňte a naplňte jím zapékací formu.
  7. Vršek poprašte lahůdkovým droždím a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.
  8. Zapečené jáhly nechte vychladnout, poté je krájejte a servírujte na talíř.

TIP: K tomuto jídlu chuťově ladí nakládané okurky či jiná sterilovaná zelenina.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také jáhly s pečenou zeleninou a italskými bylinkami

RECEPT: Zapečená brokolice s jáhly a tempehem
3.7 (73.33%) 3 hlasů