Dochází vám nápady, co zdravého a rychlého prostřít sobě a své rodině? Sáhněte po sezónních potravinách. S topinkou a směsí s krémovým avokádem a čerstvou zeleninou nemůžete šlápnout vedle.
Opečený toast s avokádem, špenátem a chřestem
Ingredience:
- 2 krajíce chleba (v receptu je použit domácí pohankový chléb)
- Porce domácího hummusu
- 1/2 zralého avokáda
- 1/2 červené cibule
- 2 stonky chřestu
- Menší hrst baby špenátu
- Špetka černého pepře
- Špetka černé soli
- Bylinky na ozdobu (v receptu je použita čerstvá petrželka)
- Pár kapek avokádového oleje
Postup:
- Chléb nasucho opečte z obou stran.
- Chřest mezitím očistěte, zbavte tvrdých konců, krátce spařte, pokapejte olejem a ogrilujte z obou stran.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a nakrájejte na tenké plátky.
- Topinku ozdobte plátky osoleného avokáda, lístky špenátu, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvými bylinkami.
- Topinku podávejte s hummusem.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 20 minut
TIP: Topinku můžete hummusem potřít a poté ji zdobit dle postupu.
reklama