BezHladovění.cz

RECEPT: Topinka s avokádem, baby špenátem a grilovaným chřestem

Dochází vám nápady, co zdravého a rychlého prostřít sobě a své rodině? Sáhněte po sezónních potravinách. S topinkou a směsí s krémovým avokádem a čerstvou zeleninou nemůžete šlápnout vedle.

Opečený toast s avokádem, špenátem a chřestem

Ingredience:

  • 2 krajíce chleba (v receptu je použit domácí pohankový chléb)
  • Porce domácího hummusu
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1/2 červené cibule
  • 2 stonky chřestu
  • Menší hrst baby špenátu
  • Špetka černého pepře
  • Špetka černé soli
  • Bylinky na ozdobu (v receptu je použita čerstvá petrželka)
  • Pár kapek avokádového oleje
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Chléb nasucho opečte z obou stran.
  2. Chřest mezitím očistěte, zbavte tvrdých konců, krátce spařte, pokapejte olejem a ogrilujte z obou stran.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a nakrájejte na tenké plátky.
  5. Topinku ozdobte plátky osoleného avokáda, lístky špenátu, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvými bylinkami.
  6. Topinku podávejte s hummusem.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 20 minut

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
RECEPT: Hummus z cizrny a batátů

TIP: Topinku můžete hummusem potřít a poté ji zdobit dle postupu.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend