BezHladovění.cz

RECEPT: Svěží nepečené meruňkovo-broskvové muffiny

Honí vás chuť na sladké i v těchto vedrech? Pak vám přijdou vhod raw meruňkové muffiny s ořechovým košíčkem a čerstvou broskví navrchu. Díky meruňkám aspirují na tradiční symbol českého léta, co myslíte? ?

Letní osvěžení v podobě meruňkových muffinů

Ingredience:

  • 5 meruněk
  • 1 broskev
  • Hrst ovesných vloček
  • Hrst kešu ořechů
  • Hrst sušených meruněk
  • Lžíce mandlového másla
  • 4 lžíce chia semínek
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Meruňky rozmixujte do konzistence pyré, přisypte k nim chia semínka a odložte je alespoň na 2 hodiny do lednice.
  2. Vločky, ořechy, sušené meruňky, mandlové máslo a sůl rozmixujte. Suroviny nemixujte příliš dlouho.
  3. Rozmixovanou směs natlačte do muffinových košíčků. Košíčky dejte ztuhnout do mrazáku.
  4. Na ztuhlé košíčky nalijte gelové meruňkové pyré. Košíčky dejte opět ztuhnout do mrazáku.
  5. Muffiny vyjměte z mrazáku 1/2 hodiny až hodinu před podáváním. Jejich vršky můžete ozdobit pokrájenou broskví.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 4,5 hodiny (2 hodiny trvá, než se chia semínka s meruňkami změní v gel)

TIP: Víte, že chia semínka snižují riziko cévních příhod? Objevte 6 dalších super účinků chia.

Přejeme vám sladké léto!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend