BezHladovění.cz

RECEPT: Rukolový salát s granátovým jablkem, kozím sýrem a medem

K jaru a létu neodmyslitelně patří saláty. Zkuste netradiční spojení avokáda, granátového jablka, kozího sýru a medu s pikantní rukolou. Během pár minut budete mít hotovo!

Granátové jablko je v našich kuchyních zatím neprávem opomíjené. Ke zdravému životnímu stylu ale právem patří. Obsahuje vápník, fosfor, železo, hořčík a jiné minerály i vitamíny B1, B2 a B3, C a A.

Rukolový salát s avokádem, kozím sýrem, medem a granátovým jablkem

Ingredience:

Salát

  • 1 velká hrst rukoly (100 g)
  • 1 granátové jablko
  • 1/2 zralého avokáda
  • 60 g čerstvého kozího sýru
  • Hrst pinových oříšků a chia semínek dle chuti

Zálivka

  • 1 kávová lžička medu
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Rukolu důkladně propláchněte a dejte do větší misky.
  2. Avokádo rozpulte. Jednu půlku vydlábněte a nakrájejte na kostičky.
  3. Granátové jablko omyjte, rozpulte a opatrně vydlabejte kuličky.
  4. Pokrájené avokádo i kuličky z granátového jablka poklaďte do mísy na rukolu.
  5. Nyní si připravte dresink – med, hořčici, olej i sůl dejte do mističky a důkladně promíchejte.
  6. Do salátu nadrobte kousky kozího sýru.
  7. Pinie a semínka opražte nasucho na pánvi a poté je přidejte také do salátu.
  8. Zalijte salát dresinkem.
  9. Podávejte s celozrnnou bagetkou, rozpečeným toastem, nebo domácím chlebem.

Počet porcí: 1

TIP: Ochutnejte také salát s rozpečeným kozím sýrem. V teplé podobě se jeho nezaměnitelná vůně ještě lépe rozvine.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Share via
Send this to a friend