RECEPT: Rukolový salát s granátovým jablkem, kozím sýrem a medem

K jaru a létu neodmyslitelně patří saláty. Zkuste netradiční spojení avokáda, granátového jablka, kozího sýru a medu s pikantní rukolou. Během pár minut budete mít hotovo!

Granátové jablko je v našich kuchyních zatím neprávem opomíjené. Ke zdravému životnímu stylu ale právem patří. Obsahuje vápník, fosfor, železo, hořčík a jiné minerály i vitamíny B1, B2 a B3, C a A.

Rukolový salát s avokádem, kozím sýrem, medem a granátovým jablkem

Ingredience na 1 porci:

Salát

Zálivka

  • 1 kávová lžička medu
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • Špetka soli

rukolový salát

Postup:

  1. Rukolu důkladně propláchněte a dejte do větší misky.
  2. Avokádo rozpulte. Jednu půlku vydlábněte a nakrájejte na kostičky.
  3. Granátové jablko omyjte, rozpulte a opatrně vydlabejte kuličky.
  4. Pokrájené avokádo i kuličky z granátového jablka poklaďte do mísy na rukolu.
  5. Nyní si připravte dresink – med, hořčici, olej i sůl dejte do mističky a důkladně promíchejte.
  6. Do salátu nadrobte kousky kozího sýru.
  7. Pinie a semínka opražte nasucho na pánvi a poté je přidejte také do salátu.
  8. Zalijte salát dresinkem.
  9. Podávejte s celozrnnou bagetkou, rozpečeným toastem, nebo domácím chlebem.

TIP: Ochutnejte také salát s rozpečeným kozím sýrem. V teplé podobě se jeho nezaměnitelná vůně ještě lépe rozvine.