K jaru a létu neodmyslitelně patří saláty. Zkuste netradiční spojení avokáda, granátového jablka, kozího sýru a medu s pikantní rukolou. Během pár minut budete mít hotovo!
Granátové jablko je v našich kuchyních zatím neprávem opomíjené. Ke zdravému životnímu stylu ale právem patří. Obsahuje vápník, fosfor, železo, hořčík a jiné minerály i vitamíny B1, B2 a B3, C a A.
Rukolový salát s avokádem, kozím sýrem, medem a granátovým jablkem
Ingredience:
Salát
- 1 velká hrst rukoly (100 g)
- 1 granátové jablko
- 1/2 zralého avokáda
- 60 g čerstvého kozího sýru
- Hrst pinových oříšků a chia semínek dle chuti
Zálivka
- 1 kávová lžička medu
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- Špetka soli
Postup:
- Rukolu důkladně propláchněte a dejte do větší misky.
- Avokádo rozpulte. Jednu půlku vydlábněte a nakrájejte na kostičky.
- Granátové jablko omyjte, rozpulte a opatrně vydlabejte kuličky.
- Pokrájené avokádo i kuličky z granátového jablka poklaďte do mísy na rukolu.
- Nyní si připravte dresink – med, hořčici, olej i sůl dejte do mističky a důkladně promíchejte.
- Do salátu nadrobte kousky kozího sýru.
- Pinie a semínka opražte nasucho na pánvi a poté je přidejte také do salátu.
- Zalijte salát dresinkem.
- Podávejte s celozrnnou bagetkou, rozpečeným toastem, nebo domácím chlebem.
Počet porcí: 1
TIP: Ochutnejte také salát s rozpečeným kozím sýrem. V teplé podobě se jeho nezaměnitelná vůně ještě lépe rozvine.