BezHladovění.cz

RECEPT: Polévka z pečeného květáku s pórkem a semínky

Chladné podzimní počasí k hřejivým polévkám přímo vybízí. My tentokrát dali přednost zajeté klasice, na kterou se spoléháme velice. A pokud i vás chuť pečeného květáku moc baví, nečekejte na nic a hurá na ni!

Podzimní květáková polévka

Ingredience:

PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.
  3. Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.
  4. Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.
  5. Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  6. Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.
  7. Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.
  8. Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.

TIP: Těsně před servírováním můžete do polévky přidat kousek rostlinného jogurtu či smetany pro zjemnění chuti.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také čočkovou polévku s vůní Orientu nebo babiččinu fazolovou.

RECEPT: Polévka z pečeného květáku s pórkem a semínky
4 (80%) 5 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.