Kdo by nemiloval palačinky. Co si je tentokrát připravit naslano, bez lepku, kravského mléka a vajíčka? Originálně naservírované s lahodnou náplní vám jistě zachutnají. Navíc si je můžete dopřát také v dietě!
Jednoduché bezlepkové palačinky s tofu pěnou, špenátem a rajčaty
Ingredience:
- 1 hrnek pohankové mouky
- 250 ml rostlinného mléka
- 1 pl chia semínek
- 10 pl vlažné vody
- Špetka černé soli
- 200 g bílého tofu
- Hrst baby špenátu
- Hrst sušených rajčat
- Sezamová semínka na posypání
Postup:
- Chia semínka namočte do vody a odložte alespoň na 2 hodiny stranou.
- Mouku smíchejte se solí.
- K sypkým ingrediencím přidejte mléko a chia gel.
- Metličkou vše prošlehejte.
- Na nepřilnavé pánvi opečte palačinky z obou stran.
- Tofu mixujte s troškou mléka tak dlouho, dokud nedocílíte krémové konzistence.
- Baby špenát natrhejte, rajčata pokrájejte na menší kousky.
- Hotové palačinky potřete tofu krémem, naplňte rajčaty a špenátem, srolujte a podávejte.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 2 hodiny 15 minut
TIP: Palačinky můžete ozdobit balzamikovým krémem, nebo posypat sezamovými semínky.
Přejeme dobrou chuť!
Rozhodně vyzkoušejte i domácí proteinové palačinky.