BezHladovění.cz

RECEPT: Pohankové palačinky se špenátem, tofu krémem a sušenými rajčaty

Kdo by nemiloval palačinky. Co si je tentokrát připravit naslano, bez lepku, kravského mléka a vajíčka? Originálně naservírované s lahodnou náplní vám jistě zachutnají. Navíc si je můžete dopřát také v dietě!

Jednoduché bezlepkové palačinky s tofu pěnou, špenátem a rajčaty

Ingredience:

  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 250 ml rostlinného mléka
  • 1 pl chia semínek
  • 10 pl vlažné vody
  • Špetka černé soli
  • 200 g bílého tofu
  • Hrst baby špenátu
  • Hrst sušených rajčat
  • Sezamová semínka na posypání
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Chia semínka namočte do vody a odložte alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Mouku smíchejte se solí.
  3. K sypkým ingrediencím přidejte mléko a chia gel.
  4. Metličkou vše prošlehejte.
  5. Na nepřilnavé pánvi opečte palačinky z obou stran.
  6. Tofu mixujte s troškou mléka tak dlouho, dokud nedocílíte krémové konzistence.
  7. Baby špenát natrhejte, rajčata pokrájejte na menší kousky.
  8. Hotové palačinky potřete tofu krémem, naplňte rajčaty a špenátem, srolujte a podávejte.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 2 hodiny 15 minut

TIP: Palačinky můžete ozdobit balzamikovým krémem, nebo posypat sezamovými semínky.

Přejeme dobrou chuť!

Rozhodně vyzkoušejte i domácí proteinové palačinky.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend