BezHladovění.cz

RECEPT: Pohankové palačinky se špenátem, tofu krémem a sušenými rajčaty

Kdo by nemiloval palačinky. Co si je tentokrát připravit naslano, bez lepku, kravského mléka a vajíčka? Originálně naservírované s lahodnou náplní vám jistě zachutnají. Navíc si je můžete dopřát také v dietě!

Jednoduché bezlepkové palačinky s tofu pěnou, špenátem a rajčaty

Ingredience:

pohankové palačinky

Postup:

  1. Chia semínka namočte do vody, poté je odložte stranou, než zgelovatí.
  2. Mouku smíchejte se solí.
  3. K sypkým ingrediencím přidejte mléko a hotový chia gel.
  4. Metličkou vše prošlehejte.
  5. Na nepřilnavé pánvi opečte palačinky z obou stran.
  6. Tofu mixujte s troškou mléka tak dlouho, dokud nedocílíte krémové konzistence.
  7. Baby špenát natrhejte, rajčata pokrájejte na menší kousky.
  8. Hotové palačinky potřete tofu krémem, naplňte rajčaty a špenátem, srolujte a podávejte.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

TIP: Palačinky můžete ozdobit balzamikovým krémem, nebo posypat sezamovými semínky.

Přejeme dobrou chuť!

Rozhodně vyzkoušejte i domácí proteinové palačinky.

RECEPT: Pohankové palačinky se špenátem, tofu krémem a sušenými rajčaty
5 (100%) 1 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.