BezHladovění.cz

RECEPT: Pečené fazole s kořenovou zeleninou v rajčatové omáčce

Jak zařadit luštěniny do jídelníčku? Zapečte je v jednom pekáči se zeleninou a směsí bylinek. Spolu vás zasytí, nutričně vyživí a výsledná chuť jídla snad i mile překvapí.

Fazole pečené se zeleninou a rajčaty

Ingredience:

  • 400 g konzervovaných červených fazolí
  • 2 menší mrkve
  • 2 petržele
  • Kousek celeru
  • 1 větší žlutá cibule
  • 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
  • Koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)
  • Špetka himalájské soli
  • Lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
  • Čekankový sirup na dochucení
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Fazole důkladně propláchněte.
  2. Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.
  3. Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.
  5. Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.
  6. K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.
  7. Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 1 hodina 30 minut (30 minut trvá marinování zeleniny)

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend