Jak zařadit luštěniny do jídelníčku? Zapečte je v jednom pekáči se zeleninou a směsí bylinek. Spolu vás zasytí, nutričně vyživí a výsledná chuť jídla snad i mile překvapí.
Fazole pečené se zeleninou a rajčaty
Ingredience:
- 400 g konzervovaných červených fazolí
- 2 menší mrkve
- 2 petržele
- Kousek celeru
- 1 větší žlutá cibule
- 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
- Koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)
- Špetka himalájské soli
- Lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
- Čekankový sirup na dochucení
Postup:
- Fazole důkladně propláchněte.
- Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.
- Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.
- Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.
- K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.
- Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 1 hodina 30 minut (30 minut trvá marinování zeleniny)
Přejeme dobrou chuť!
reklama