Hledáte způsob, jak připravit zeleninovou přílohu, která nezůstane ležet na talíři? Zkuste směs pečené zeleniny s javorovým sirupem a kořením.
Pečená zelenina se základem z růžičkové kapusty
Ingredience:
- 200 g růžičkové kapusty
- 150 g květáku
- 150 g mrkve
- Lžíce za studena lisovaného extra panenského olivového oleje
- Lžíce javorového sirupu
- ½ lžičky chilli vloček
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Kapustičky očistěte a podélně rozkrojte napůl.
- Květák rozdělte na růžičky.
- Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně silné plátky.
- Ředkvičky, květák i mrkev pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.
- Upečené je posypte chilli vločkami a zlehka přelijte javorovým sirupem.
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 35 minut
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také pečenou zeleninu s balzamikovo-javorovým sirupem.
reklama