BezHladovění.cz

RECEPT: Pečená růžičková kapusta jako svačina i příloha

Hledáte způsob, jak připravit zeleninovou přílohu, která nezůstane ležet na talíři? Zkuste směs pečené zeleniny s javorovým sirupem a kořením.

Pečená zelenina se základem z růžičkové kapusty

Ingredience:

reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Kapustičky očistěte a podélně rozkrojte napůl.
  3. Květák rozdělte na růžičky.
  4. Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně silné plátky.
  5. Ředkvičky, květák i mrkev pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  6. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut.
  7. Upečené je posypte chilli vločkami a zlehka je přelijte javorovým sirupem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také pečenou zeleninu s balzamikovo-javorovým sirupem.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama