BezHladovění.cz

RECEPT: Pečená řepa s bylinkami na hummusovém lůžku

Vstupte do jara plní sil a energie s lehkým a výživným jídelníčkem bohatým na vlákninu, vitaminy a minerální látky. Červená řepa, čerstvé bylinky a domácí hummus v něm rozhodně nesmí chybět.

Pečená červená řepa s bylinkami

Ingredience:

  • Červená řepa
  • Šalotka
  • Mrkev
  • Petržel
  • 1/4 květákové hlavy
  • Lžíce extra panenského sezamového oleje
  • Pár snítek čerstvého rozmarýnu
  • Pár snítek čerstvého tymiánu
  • Špetka hrubozrnné himalájské soli
  • Špetka pepře
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Klasické i netradiční recepty z červené řepy: 7 inspirací z Instagramu

Postup:

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kusy.
  2. Šalotku oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
  3. Mrkev i petržel oškrábejte a nakrájejte na větší kusy.
  4. Květák rozdělte na růžičky.
  5. Zeleninu zakápněte olejem, promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami, osolte, opepřete a dejte na hodinu do lednice.
  6. Poté přendejte zeleninu na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 45 minut

TIP: Pečenou zeleninou v čele s řepou podávejte na lůžku domácího hummusu. Kdo nemá rád cizrnu, výborně chutná i ze žlutého hrachu.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.