RECEPT: Ovesná kaše s vanilkou a lesními plody

Ovesná kaše je ideální snídání v tomto chladném období. Do diety hodí se, a tak vhodná je i pro ty, co o svou váhu bojí se. Vanilkou provoněná, ovocem dochucená, se lžící másla pro její zjemnění, vaše ráno v zážitek promění.

Vanilková ovesná kaše s lesním ovocem

Ingredience:

  • 100 g jemně mletých ovesných vloček
  • 250 ml kešu mléka
  • 1 lžíce jemného arašídového másla
  • ½ hrnku lesních plodů
  • Hrst bio drcených kakaových bobů
  • Špetka mleté vanilky

Postup:

  1. Vločky zalijte mlékem a uložte je přes noc do lednice.
  2. Druhý den rozmixujte část lesních plodů s trochou vody. Druhou část ponechte vcelku.
  3. Mlékem nasáklé vločky přendejte do hrnce, přisypte k nim vanilku a za stálého míchání je na mírném plameni prohřejte.
  4. Kaši přendejte do misky, polijte ji ovocným přelivem, ozdobte zbylými kusy ovoce, arašídovým máslem a kakaovými boby.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 10 hodin, 15 minut (10 hodin trvá, než se vločky s mlékem uleží)

TIP: Místo kešu mléka můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného mléka.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.