BezHladovění.cz

RECEPT: Ovesná kaše s vanilkou a lesními plody

Ovesná kaše je ideální snídání v tomto chladném období. Do diety hodí se, a tak vhodná je i pro ty, co o svou váhu bojí se. Vanilkou provoněná, ovocem dochucená, se lžící másla pro její zjemnění, vaše ráno v zážitek promění.

Vanilková ovesná kaše s lesním ovocem

Ingredience:

  • 100 g jemně mletých ovesných vloček
  • 250 ml kešu mléka
  • 1 lžíce jemného arašídového másla
  • ½ hrnku lesních plodů
  • Hrst bio drcených kakaových bobů
  • Špetka mleté vanilky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Vločky zalijte mlékem a uložte je přes noc do lednice.
  2. Druhý den rozmixujte část lesních plodů s trochou vody. Druhou část ponechte vcelku.
  3. Mlékem nasáklé vločky přendejte do hrnce, přisypte k nim vanilku a za stálého míchání je na mírném plameni prohřejte.
  4. Kaši přendejte do misky, polijte ji ovocným přelivem, ozdobte zbylými kusy ovoce, arašídovým máslem a kakaovými boby.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 10 hodin, 15 minut (10 hodin trvá, než se vločky s mlékem uleží)

TIP: Místo kešu mléka můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného mléka.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend