Ovesná kaše je ideální snídání v tomto chladném období. Do diety hodí se, a tak vhodná je i pro ty, co o svou váhu bojí se. Vanilkou provoněná, ovocem dochucená, se lžící másla pro její zjemnění, vaše ráno v zážitek promění.
Vanilková ovesná kaše s lesním ovocem
Ingredience:
- 100 g jemně mletých ovesných vloček
- 250 ml kešu mléka
- 1 lžíce jemného arašídového másla
- ½ hrnku lesních plodů
- Hrst bio drcených kakaových bobů
- Špetka mleté vanilky
Postup:
- Vločky zalijte mlékem a uložte je přes noc do lednice.
- Druhý den rozmixujte část lesních plodů s trochou vody. Druhou část ponechte vcelku.
- Mlékem nasáklé vločky přendejte do hrnce, přisypte k nim vanilku a za stálého míchání je na mírném plameni prohřejte.
- Kaši přendejte do misky, polijte ji ovocným přelivem, ozdobte zbylými kusy ovoce, arašídovým máslem a kakaovými boby.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 10 hodin, 15 minut (10 hodin trvá, než se vločky s mlékem uleží)
TIP: Místo kešu mléka můžete použít jakýkoli jiný druh rostlinného mléka.
Přejeme dobrou chuť!