V létě i po létu je okurkový salát tou nejlepší přílohou k hlavnímu chodu. Vyzkoušejte osvěžující a jednoduchý recept bez cukru, octa a dalších zdraví ne příliš prospěšných ingrediencí.
Přílohový salát z okurek
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 1 červená cibule
- 150 g quinoy v suchém stavu
- 100 g kukuřice
- 100 g sýru à la ricotta (nebo ricotta)
- Lžíce sezamového oleje
- Italské bylinky
- Šťáva z 1/2 limetky
- Špetka barevného pepře
Postup:
- Quinou spařte a uvařte dle návodu.
- Okurku omyjte, pokud chcete, oloupejte. Poté ji nakrájejte na tenká kolečka.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- Použijete-li kukuřici v plechovce, propláchněte ji vodou.
- Quinou, okurku, cibuli a kukuřici společně promíchejte.
- Vše dochuťte pepřem, bylinkami, olejem a limetkovou šťávou.
- Salát servírujte s rozdrobeným sýrem.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 20 minut
TIP: Zkuste také cuketový salát se špenátem a anýzovou zálivkou.
reklama