BezHladovění.cz

RECEPT: Okurkový salát s quinoou a sýrem à la ricotta

V létě i po létu je okurkový salát tou nejlepší přílohou k hlavnímu chodu. Vyzkoušejte osvěžující a jednoduchý recept bez cukru, octa a dalších zdraví ne příliš prospěšných ingrediencí.

Přílohový salát z okurek

Ingredience:

Postup:

  1. Quinou uvařte dle návodu.
  2. Okurku omyjte, pokud chcete, oloupejte. Poté ji nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Použijete-li kukuřici v plechovce, propláchněte ji vodou.
  5. Quinou, okurku, cibuli a kukuřici společně promíchejte.
  6. Vše dochuťte pepřem, bylinkami, olejem a limetkovou šťávou.
  7. Salát servírujte s rozdrobeným sýrem.

TIP: Zkuste také cuketový salát se špenátem a anýzovou zálivkou.

RECEPT: Okurkový salát s quinoou a sýrem à la ricotta
5 (100%) 3 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.