BezHladovění.cz

RECEPT: Okurkový salát s quinoou a sýrem à la ricotta

V létě i po létu je okurkový salát tou nejlepší přílohou k hlavnímu chodu. Vyzkoušejte osvěžující a jednoduchý recept bez cukru, octa a dalších zdraví ne příliš prospěšných ingrediencí.

Přílohový salát z okurek

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 1 červená cibule
  • 150 g quinoy v suchém stavu
  • 100 g kukuřice
  • 100 g sýru à la ricotta (nebo ricotta)
  • Lžíce sezamového oleje
  • Italské bylinky
  • Šťáva z 1/2 limetky
  • Špetka barevného pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Quinou spařte a uvařte dle návodu.
  2. Okurku omyjte, pokud chcete, oloupejte. Poté ji nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  4. Použijete-li kukuřici v plechovce, propláchněte ji vodou.
  5. Quinou, okurku, cibuli a kukuřici společně promíchejte.
  6. Vše dochuťte pepřem, bylinkami, olejem a limetkovou šťávou.
  7. Salát servírujte s rozdrobeným sýrem.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 20 minut

TIP: Zkuste také cuketový salát se špenátem a anýzovou zálivkou.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend