BezHladovění.cz

RECEPT: Nadýchaný cuketový perník na plech

Máte doma cuketu navíc? Šup s ní do perníku. Chuť moučníku nezkazí, naopak mu propůjčí vláčnou a kyprou texturu. Ideální způsob, jak zvýšit příjem vlákniny a zeleniny v jídelníčku.

Vláčný perník s cuketou

Ingredience:

  • 2 hrnky pohankové mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1 menší cuketa
  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 3/4 hrnku kokosového oleje
  • 1/2 hrnku datlové pasty
  • 4 lžíce raw kakaového prášku
  • Lžíce kypřicího prášku bez fosfátů
  • 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
  • Špetka himalájské soli
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.
  2. V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.
  3. Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.
  4. Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Nejlepší recepty z cukety: 8 slaných i sladkých inspirací z Instagramu

Počet porcí: 15

Doba přípravy: 50 minut

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend