Máte doma cuketu navíc? Šup s ní do perníku. Chuť moučníku nezkazí, naopak mu propůjčí vláčnou a kyprou texturu. Ideální způsob, jak zvýšit příjem vlákniny a zeleniny v jídelníčku.
Vláčný perník s cuketou
Ingredience:
- 2 hrnky pohankové mouky
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1 menší cuketa
- 2 hrnky mandlového mléka
- 3/4 hrnku kokosového oleje
- 1/2 hrnku datlové pasty
- 4 lžíce raw kakaového prášku
- Lžíce kypřicího prášku bez fosfátů
- 2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, kardamom)
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Cuketu omyjte a nastrouhejte najemno.
- V jedné míse smíchejte suché ingredience, ve druhé mokré včetně cukety.
- Mokré ingredience přilijte k suchým a vše společně promíchejte.
- Těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C na 35 až 40 minut.
Počet porcí: 15
Doba přípravy: 50 minut
Přejeme dobrou chuť!
reklama