Jaro volá po odlehčení jídelníčku. Náš zdraví prospěšný mrkvovo-jablečný chlebík plný vlákniny, vitaminů a minerálních látek do něj skvěle zapadá.
Mrkvový chlebík s jablkem a ořechy
Ingredience:
- 300 g pohankové mouky
- 200 g vlašských ořechů
- 200 g mandlí
- 2 velké mrkve
- 1 sladší jablko
- Lžička jedlé sody bikarbony
- 2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
- Lžíce jablečného octa
- 250 ml mandlového mléka
- 150 ml čekankového sirupu
- 100 ml avokádového oleje
- Špetka mleté skořice
- Špetka himalájské soli
Postup:
- Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.
- Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.
- V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.
- Mokré ingredience vmíchejte do suchých.
- Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
- Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 1 hodina
TIP: Nemáte po ruce avokádový olej? Nahraďte jej rozmixovaným avokádem.
Přejeme dobrou chuť!
reklama