RECEPT: Mrkvovo-jablečný chlebík s vlašskými ořechy

Jaro volá po odlehčení jídelníčku. Náš zdraví prospěšný mrkvovo-jablečný chlebík plný vlákniny, vitaminů a minerálních látek do něj skvěle zapadá.

Mrkvový chlebík s jablkem a ořechy

Ingredience:

  • 300 g pohankové mouky
  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g mandlí
  • 2 velké mrkve
  • 1 sladší jablko
  • Lžička jedlé sody bikarbony
  • 2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • Lžíce jablečného octa
  • 250 ml mandlového mléka
  • 150 ml čekankového sirupu
  • 100 ml avokádového oleje
  • Špetka mleté skořice
  • Špetka himalájské soli

Postup:

  1. Vlašské ořechy rozmixujte do konzistence mouky, mandle do konzistence másla.
  2. Mrkve i jablko oloupejte a nastrouhejte najemno.
  3. V jedné míse smíchejte mouku spolu se sodou, kypřicím práškem, solí, skořicí a ořechovou moukou, ve druhé míse mléko s octem, olejem, sirupem, mrkvemi a jablkem.
  4. Mokré ingredience vmíchejte do suchých.
  5. Těsto přelijte do nepřilnavé (nebo pečicím papírem vystlané) formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
  6. Upečený chléb nechte vychladnout při pokojové teplotě. Před servírováním jej přelijte mandlovým máslem.

Počet porcí: 10

Doba přípravy: 1 hodina

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Pohanka a hubnutí tvoří nerozlučnou dvojici. Jak pomáhá?

TIP: Nemáte po ruce avokádový olej? Nahraďte jej rozmixovaným avokádem.

Přejeme dobrou chuť!

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.